Themabewertung:
  • 0 Bewertung(en) - 0 im Durchschnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şansın Küləyi və Rəqəmsal Pəncərə
Adətən həftə sonlarını evdə, divanda uzanıb nəsə izləməklə keçirirəm. İş həftəsi elə yorucu olur ki, heç yerimdən durmaq istəmirəm. Keçən ilin payızında, noyabr ayının o ikiqat soyuqlarında, telefonumu əlimə alıb sadəcə vaxt öldürmək üçün onlayn oyun platformalarına baxmağa başladım. Elə bil hər şeyin başlanğıcı o sıxıntı idi. Dostum Tural həmişə deyirdi ki, virtual dünyada şansını sınamaq da bir növ istirahətdir, sadəcə həddini bilmək lazımdır. Mən də qərar verdim ki, bəs niyə olmasın? Axı bu, sadəcə rəqəmsal əyləncədir, həyəcan dozasıdır.

İlk vaxtlar yalnız slotlara baxırdım. Ekranda fırlanan simvollar, müxtəlif mövzulu oyunlar... Bu, insanı özünə elə çəkir ki, sanki real dünyadan qopursan. O gecə saat üç idi. Yuxum gəlmirdi. Qəhvə də içmişdim, deyəsən, bir az da çox. Elə bu vaxt reklam bannerləri diqqətimi çəkdi. Biri xüsusilə seçilirdi: mostbet black friday kampaniyası haqqında idi. Açığı, mən əvvəllər belə şeylərə o qədər də əhəmiyyət vermirdim, çünki düşünürdüm ki, hamısı eyni şeydir. Amma o gecə nədənsə qeydiyyatdan keçmək qərarına gəldim. Sadəcə maraq idi. Bəlkə də yorğunluğun verdiyi cəsarətlə.

Qeydiyyat anı çox sadə keçdi. Profil yaratdım, ilk depoziti etdim və dərhal bonus hesabıma düşdü. O hiss ki, sanki sənə əlavə şans verilir, çox xoş idi. Oyuna başladım. İlk cəhdlərim uğursuz oldu, demək olar ki, balansım azalırdı. Amma mən tələsmirdim. Bilirdim ki, aksiyalar, xüsusilə mostbet black friday kimi tədbirlər, sadəcə pul qazanmaq üçün deyil, həm də oyun təcrübəsini artırmaq üçündür. Yavaş-yavaş strategiyamı dəyişdim. Daha kiçik məbləğlərlə, daha çox cəhd edirdim.

Günlər keçdikcə mən bu prosesdən zövq almağa başladım. Səhər işə gedəndə də, axşam evə qayıdanda da beynimin bir küncündə o fırlanan çarxların səsi qalırdı. Bu, artıq sadəcə pul qazanmaq deyildi, bir növ hobbiyə çevrilmişdi. Özümə yeni oyunlar kəşf edirdim. Məsələn, ""Gates of Olympus"" və ya ""Sweet Bonanza"" kimi slotlar. Onların qrafikası, səsləri... İnsanı tamamilə ekrana bağlayır. Bir dəfə gecə saat iki radələrində ""Book of Ra"" oynayırdım. Elə bil ki, o Misir mövzusu məni öz sehrinə salmışdı. Birdən ekranda üç kitab simvolu düzüldü. Bu, bonus raundu demək idi. Ürəyim sürətlə döyünməyə başladı. O an anladım ki, bu, sadəcə şans deyil, həm də gözləmə sənətidir.

Dostlarım məni tez-tez soruşurdular ki, necə olur ki, sən bu qədər sakit qalırsan? Çünki çoxları uduzanda əsəbiləşir, udanda isə həddini aşır. Mənim üçün əsas olan prosesin özüdür. Qazanc gələndə isə bu, sadəcə gözəl bir bonus olur. Yadımdadır, bir dəfə kiçik bir məbləğ qazandım, təxminən 200 manat. Bu, böyük bir pul deyildi, amma o hiss ki, sanki sən nəyisə düzgün etmisən, çox qiymətli idi. Həmin pulu dərhal çıxartdım və ailəmə xərclədim. Anam soruşdu ki, bu pul haradan gəldi? Mən də gülüb dedim ki, şansın küləyi əsdi. Əslində isə bu, sadəcə bir oyun idi.

Yanvar ayında yenə bir aksiya gördüm. Bu dəfə mostbet black friday deyil, başqa bir kampaniya idi. Amma mən artıq öyrəşmişdim. Hər dəfə yeni bir bonus görəndə düşünürəm ki, bu, sadəcə bir fürsətdir. İstifadə edib-etməmək sənin öz əlindədir. Mən adətən kiçik depozitlərlə başlayıram. Çünki böyük məbləğlər məni gərginləşdirir. Oyun zamanı ən çox sevdiyim şey odur ki, beynim tamamilə boşalır. İş yükü, gündəlik problemlər... hamısı yox olur. Yalnız ekran və sən qalırsan.

Bir dəfə mart ayında, yazın ilk günlərində, balkonda oturub telefonla oynayırdım. Hava təzəcə isinirdi. Qonşu qızlar aşağıda söhbət edirdilər. Mən isə ""Mega Moolah"" oyununda şansımı sınayırdım. Oyunun adı elə özü hər şeyi deyir. Birdən ekranda böyük bir məbləğ göründü. Yüz minlərlə? Yox, o qədər deyildi. Amma yenə də mənim üçün ciddi bir məbləğ idi. O an nə edəcəyimi bilmədim. Əvvəlcə oturub gözlədim. Sonra yavaşca çıxarış etdim. Pul hesabıma keçəndə isə sadəcə gülümsədim. Çünki bu, mənim üçün maddi dəyərdən çox, bir təsdiq idi. Təsdiq ki, səbir və soyuqqanlılıq hər şeydən önəmlidir.

Bu oyunlarda ən vacib şey, məncə, özünü idarə etməkdir. Çoxları uduzanda ""bir də oynayım, bəlkə qaytarım"" deyir. Amma mən heç vaxt belə etmirəm. Uduzanda dayanıram. Udanda da dayanıram. Çünki hər şeyin bir sonu var. Bu, həyatda da belədir. Hər zaman şanslı olmursan. Bəzən günlər, həftələr keçir heç nə qazanmırsan. Amma bu, o demək deyil ki, sən uduzursan. Sadəcə gözləyirsən. Şansın küləyi bir gün yenidən əsəcək.

Yay aylarında dostumla birlikdə oynayırdıq. O, məndən daha təcrübəli idi. Mənə müxtəlif taktikalar göstərirdi. Məsələn, necə kiçik məbləğlərlə böyük bonusları tutmaq olar. Bir dəfə ona dedim ki, bax, mostbet black friday vaxtı mən nə qədər qazanmışdım. O da güldü və dedi ki, sən sadəcə şanslı idin. Bəlkə də elə idi. Amma mən inanıram ki, şans da hazırlıqlı insanı sevir. Əgər sən oyunun qaydalarını bilirsənsə, bonusları izləyirsənsə, fürsətləri qaçmırsansa, bir gün mükafatını alacaqsan.

Sentyabr ayında işdə çox gərgin bir dövr keçirdim. Layihələr, görüşlər, hesabatlar... Axşam evə gələndə beynim partlayırdı. Elə həmin günlərdə yenidən onlayn oyunlara müraciət etdim. Bu dəfə sadəcə stress atmaq üçün. Slotları açıb səssizcə fırlatmaq mənə terapiya kimi təsir edirdi. Elə bil ekranda fırlanan simvollar mənim düşüncələrimi də özü ilə aparırdı. Bir gecə saat on bir radələrində ""Starburst"" oynayırdım. Çox sadə bir oyundur, amma məni rahatladır. Birdən ekranda ulduzlar partladı və balansım xeyli artdı. O an mən sadəcə oturub güldüm. Çünki bu, gözləmədiyim bir anda gəlmişdi.

Bu oyunlarda qazandığım pullarla nə etdim? Çoxunu yığım. Bir hissəsini valideynlərimə xərclədim. Bir hissəsini isə özümə kiçik bir arzu yerinə yetirdim. Yeni telefon aldım. Köhnəsi artıq işləmirdi. Amma ən əsası, bu proses mənə səbirli olmağı öyrətdi. Çünki hər şey bir anda olmur. Bəzən saatlarla gözləyirsən, heç nə qazanmırsan. Amma sonra bir an gəlir ki, hər şey dəyişir.

İndi, bir il sonra, mən hələ də bu oyunları oynayıram. Amma indi yanaşmam fərqlidir. Mən artıq bunu pul qazanmaq üçün deyil, sadəcə əyləncə üçün edirəm. Çünki mən başa düşdüm ki, əgər sən yalnız qazanmaq üçün oynayırsansa, tez əsəbiləşirsən və hər şeyi korlayırsan. Əgər sadəcə prosesdən zövq alırsansa, qazanc özü gəlir. Bu, həyatda da belədir. Hər şeyə çox bağlanmaq, hər şeyi qazanmağa çalışmaq insanı yorur. Ən yaxşısı axışa qapılmaqdır. Şansın küləyi özü səni doğru istiqamətə aparacaq.

Bəzən dostlarım soruşurlar ki, hansı oyunu məsləhət görürsən? Mən də deyirəm ki, hər oyun özünəməxsusdur. Biri sürətli, biri yavaş. Biri sadə, biri mürəkkəb. Əsas olan odur ki, sən özünə uyğun olanı tapasan. Mən şəxsən sadə və aydın oyunları sevirəm. Çünki onları oynayanda beynim dincəlir. Mürəkkəb strategiyalar məni yorur. Ona görə də çox vaxt klassik slotları seçirəm.

Yaxınlarda yenə bir aksiya gördüm. Bu dəfə mostbet black friday deyil, adi bir həftə sonu bonusu idi. Mən də istifadə etdim. Kiçik bir məbləğ qazandım. Amma bu dəfə o qədər də həyəcanlanmadım. Çünki artıq bilirəm ki, bu, sadəcə bir oyundur. Həyatda ən vacib şey sağlamlıq, ailə və dostlardır. Pul isə sadəcə bir vasitədir. Onu qazanmaq da, xərcləmək də insanın öz əlindədir. Əsas olan həddini bilməkdir.

Bu yazını yazmaqda məqsədim odur ki, insanlar başa düşsünlər ki, onlayn oyunlar sadəcə əyləncədir. Əgər sən onlara düzgün yanaşsan, onlar sənə zövq verə bilər. Əgər həddini aşsan, problem yarana bilər. Mən öz təcrübəmdən gördüm ki, səbirli olmaq, gözləməyi bacarmaq və ən əsası, hər şeyə soyuqqanlı yanaşmaq lazımdır. Şansın küləyi bir gün mütləq əsəcək. Sadəcə onu gözləməyi bacarmaq lazımdır. Və heç vaxt unutma ki, bu, sadəcə bir oyundur. Həyat isə ondan qat-qat dəyərlidir.

Nachrichten in diesem Thema
Şansın Küləyi və Rəqəmsal Pəncərə - von patgra.ham - Vor 5 Stunden

Gehe zu:

Benutzer, die gerade dieses Thema anschauen: 1 Gast/Gäste